Защо се занимава с форекс валутния търговец?

Защо му е на валутния търговец да се занимава с валутна търговия на форекс?

  • По този начин на него не му се налага да „прави кариера“.
  • Нито да пише отчети за свършената работа пред началството.
  • Или пък да хвърля прах в очите на някого, че много работи ...
Субективното мнение е изключено. Цифрите говорят сами за себе си. Няма опасност да Ви задмине (в кариерата) някой връзкар или дърдорко. Форекс е честна игра. Невъзможно е да се нагласят резултатите.

Работата на валутния търговец е творческа. В нея няма рутина. 

Анализ на пазара, вземане на решение, анализ на собствените резултати. Това е доста увлекателно. Всъщност това не е просто една надомна работа, а много интересна и справедлива игра. Няма никаква имитация. Играе се за големи пари и всички предпоставки за това са налице.

Форекс е една голяма тайна. 

Никой по света не знае във всеки един момент накъде ще тръгне пазара. Всеки валутен търговец сам трябва да разгадае тази тайна. Няма кой да му подскаже, няма имитатори, няма връзки. Пазарът е абсолютно справедлив и честен. Ако го разгадаеш, наградата е незабавна - получаваш печалба и удоволствие от извършената работа.

Много е приятно да наблюдаваш как на пазара се случват събитията, на които си заложил. Пазарът е като жив - постоянно се променя или остава постоянен ... Непрекъснато предлага нови и нови кръстословици, които една с друга не си приличат. Никога пазарът не се повтаря по един и същи начин. Никакво отпускане, никакви стандартни ситуации.

Работата на Форекс е една постоянна борба със самия себе си. 

Бориш се със страховете си, с изкушенията, с алчността си ... По такъв начин пазарът ти помага да се научиш да се владееш във всяка една ситуация - да не униваш от неуспехите, нито да се отпускаш от успехите. Изгражда се умението да не се поддаваш на паника, когато на пазара върлува криза.

Да се придържаш твърдо към замисления план за действия. Да отстояваш своята гледна точка, даже ако тя е в противоречие с мнението на повечето участници в пазара. В крайна сметка, така се изгражда умението да побеждаваш, при това не наужким, а в реална ситуация (даже ако играеш и на демо-сметка).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Налични издания по английски език - за българи: