Translate

вторник, 27 април 2010 г.

Пазете парите си на форекс | dLambow

 

Пазете парите си на форекс - не се увличайте

 Понякога, увлечени от търговията на форекс, или от голямо движение на курсовете, което сме „хванали", ние се увличаме и влагаме целия наличен капитал в сделки. За да направим нещата още по-лоши, много често влагаме всичко в една позиция, в една сделка, по един финансов инструмент.

При това положение е въпрос само на време, за да фалираме. Винаги в такива случаи осъзнаваме, че правим нещо нередно. През цялото време се убеждаваме, че то няма да се повтори, че само сега ще го направим.

Алчността ни разяжда

И винаги повтаряме тази фатална грешка, особено ако предишния път ни се е разминало. Но това не може да продължава вечно. Алчността ни изяжда.
 

Затова правилото е - поддържайте определено ниво на резерв. 

Преди да откриете нова позиция, убедете се, че разполагате с необходимия резерв да покриете евентуални неочаквани загуби. Не влагайте повече от 20% - 30% от капитала си в сделки. Така се спи по-добре през ноща.




Това правило е съвсем просто, доказано е в милиони практически ситуции на пазара, при това - ежедневно. Но въпреки това, винаги г-н Форекс го нарушава. Ти си приказвай за кошници, за портфейли, за яйца - той си знае неговата.

Пазете парите си на форекс
Пазете парите си на форекс

Затова на форекс много хора си скубят косите. Защото не знаят какво значи думичката предпазливост.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации