вторник, 4 ноември 2014 г.

Двоен връх (или двойно дъно) в техническия анализ на форекс.

Какво представлява фигурата двоен връх (двойно дъно)?

Друга също доста надеждна и популярна фигура от техническия анализ, говореща за разгръщане на тренд е Двойния връх (или двойно дъно). Тази фигура се състои от два върха (пика) с почти еднаква височина. Както се вижда от рисунката, паралелно на линията на съпротивление, проведена през двата върха, е прокарана линията, аналогична на линия на шията в предните фигури.

Технически анализ на фигурата двоен връх (или двойно дъно).

Както се вижда от рисунката, паралелно на линията на съпротивление, проведена през двата върха, е прокарана линията, аналогична на линия на шията в предните фигури. Ако се счита, че старата линия на съпротивление е била пробита в т. А, то тя след това се е превърнала в линия на поддръжка на нивото на т. С, която от своя страна отново е пробита в т. Е със зараждането на новия тренд, и отново става линия на съпротивление в т. F. целта на цената е на ниво т. G, намираща се на разстояние от т. Е на пробива равно на средната стойност на височината двата върха.


Практическо приложение на фигурите двоен връх и дъно.

Всичко, казано дотук, се отнася и за фигурата Двойно дъно, но в обратен порядък. Фигурите двоен връх (или двойно дъно) са любим технически инструмент в анализа на форекс на много валутни търговци и един вид сами се потвърждават поради очакването на множество участници на валутния пазар. И двете фигури се откриват в различните тайм фреймове (времеви периоди), така че могат да обслужват както дългосрочна търговия, така и вътредневни трейдъри.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Translate / Перевод: