Translate

сряда, 6 април 2011 г.

Фигура низходящ триъгълник | dLambow


Използване на фигура низходящ триъгълник на форекс


Образуване на низходящ триъгълник

При фигурата на низходящ триъгълник, долната граница на триъгълника е хоризонтална линия на поддръжка (статично ниво на подкрепа), а горната граница на триъгълника е наклонена надолу (низходящо ниво на съпротива). 

Графична фигура низходящ триъгълник на форекс
Графична фигура низходящ триъгълник на форекс (долу в дясно)

Фигурата се характеризира с най-малко три върха, всеки от които е по-нисък от предходния, и най-малко три дъна, разположени на същото ниво. Линията на поддръжка образува полегата линия и при пробив в повечето случаи се превръща в ниво на съпротива.



Как изглежда низходящия триъгълник?

Започва от нивото на подкрепа и се движи надолу с постепенно актуализиране на минимумите. Очаквана посока на цената - надолу. Низходящите триъгълници в техническия анализ на форекс дават на търговеца повече информация за пазара. Най-малкото той може да предположи, че постъпващият сигнал ще предостави възможност за отваряне на къса позиция.

Пробиване на низходящия триъгълник

Такива модели се появяват на пазар, където купувачите постепенно губят сила, докато продавачите, напротив, я печелят. В момента на пробиване на долните граници на такъв низходящ триъгълник продавачите най-накрая вземат надмощие. Това обикновено е придружено от доста силен импулс на пазара.

Търговия при нивото на поддръжка

Общоприето е, че формирането на низходящ модел на триъгълник, като правило, завършва с пробиване на долната му граница. Съответно, трябва да влезете в сделка, когато нивото на поддръжка е пробито.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации