Translate

понеделник, 11 януари 2010 г.

Постулати на форекс | dLambow


Кои са основните постулати на форекс?

На форекс са се установили редица постулати, които е добре да познавате и използвате. Форекс е закономерен, доколкото изменението на цените винаги има свои причини. Според техническия анализ, всички тези причини са обобщени в текущата графика.

От друга страна, форекс е случаен, доколкото развитието на конкретната ситуацията винаги има няколко алтернативи - нагоре, надолу, в страни в различни комбинации, интензитет, обем и скорост помежду им.


Постулати на форекс
Постулати на форекс

 
И накрая съвсем да омешим кашата, като кажем, че форекс е и непредсказуем, доколкото ние не можем да избираме предварително някой от алтернативните варианти като правилен. При това, тази непредсказуемост расте с увеличаването на срока, за който правим прогнозата. И на определен етап, това прогнозиране се превръща в безсмислено занятие, нямащо нищо общо с реалността.



Освен това, всякакви прогнози на форекс имат случаен характер с различни степени на вероятност. Това са аксиомите, върху които се крепи целия Технически анализ на форекс. Изводът е, че успехът на валутния търговец зависи не от неговите гадания („прогнози“) за бъдещето, а от взетите решения сега, в настоящето.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации