Translate

петък, 22 октомври 2010 г.

Фигури "триъгълници" на форекс | dLambow


Използване на графичните фигури "триъгълник" на форекс


Технически анализ на графични фигури

Техническият анализ е набор от инструменти, без които печелившата Форекс търговия е почти невъзможна. Компетентният технически анализ на графичните фигури, формирани на графиката, позволява на търговеца да намери добри точки за влизане на пазара или за сключване на сделки. Пример за това е фигурата триъгълник във форекс търговията. Използва се както от начинаещи, така и от опитни търговци и спекуланти.

Графични фигури "триъгълници" на форекс
Графични фигури "триъгълници" на форекс

Какво е фигурата триъгълник в трейдинга?

Един от простите, но ефективни методи за технически анализ е да изчакате, докато на графиката се появи триъгълник. Търговията, особено в малки времеви рамки, обикновено се извършва във флет, последвана от движения на тренда. Ако графиката започна да играе между линиите подкрепа/съпротива и крайната точка на корекция, тогава се е образувал триъгълник.

Графичните фигури "триъгълници" на форекс

Един от доста честите графични модели (фигури), които могат да бъдат открити на валутните графики на форекс, са различните разновидности на модела триъгълник. Този модел се формира, когато има несигурност на пазара. Очакват се, например, някои важни новини на пазара, които могат да променят тренда. В този случай волатилността постепенно се стеснява и така се образуват границите на триъгълника.



Структура на фигурата "триъгълник"

Вътре във всеки триъгълник има няколко вълни с върхове, които образуват границите му. Ценовите движения на графиката са условни, тъй като многократно е доказано, че след равностранен триъгълник цената може да тръгне във всяка посока. Най-важното е да изчакате реалното пробиване на една от границите и да се ръководите от него, когато отваряте сделка.

Видове триъгълници

Форекс разграничава няколко вида графични фигури "триъгълник", като при всеки от тях ценовото поведение е различно.

Използване модела на "триъгълник" за търговия на форекс

Търговията вътре в модела на триъгълника не се препоръчва. Това може да доведе до загуби, тъй като формацията непрекъснато се стеснява и търговецът не знае по кой път ще бъде пробивът. В момента на пробив трябва да отворите сделка в негова посока. Тоест, ако например горната част е пробита, се препоръчва да влезете в дълга позиция. Ако долната линия е пробита, влизането се извършва в къса позиция.

Когато анализират графика, начинаещите търговци трябва да следят за най-забележимите графични фигури. Едни от тях са групата на триъгълниците. Търговията с тези модели може да бъде успешна при три условия:
  • - Правилна определяне на линията.
  • - Умението да се разграничават фигурите на триъгълниците от други подобни фигури.
  • - Внимателна търговия, без прекомерно натоварване на депозита.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации