Translate

неделя, 7 декември 2014 г.

Фигура симетричен триъгълник | dLambow


Фигурата симетричен триъгълник за потвърждение на възходящ тренд. 


Образуване на симетричен триъгълник

При фигурата на равностранен или симетричен триъгълник се образуват две сближаващи се линии, които са симетрични една спрямо друга. Обикновено този тип триъгълник се появява най-често. Общоприето е, че формирането на модел на симетричен триъгълник, като правило, завършва с пробива му в посока на тренда, съществувала преди формирането му.
 

Графична фигура симетричен триъгълник на форекс
Графична фигура симетричен триъгълник на форекс

Как изглежда симетричния триъгълник?

Цената се колебае между локални максимуми (върхове) и минимуми (дъна) с постепенно „затихваща“ амплитуда. Очаквана посока на цената -  в посока на пробив, но най-вече в посока на основния тренд.

Несигурна фигура

Симетричният триъгълник в техническия анализ е фигурата с най-висока степен на несигурност. Симетричният триъгълник представлява равновесното между купувачи и продавачи. Линия на подкрепа и линия на съпротива са начертани по три дъна и три върха. Вероятността за пробив в посока на преобладаващия тренд в симетричен триъгълник е много по-висока от обръщане, така че разработването на позиции в обратна посока на тренда не се препоръчва.

За почитателите на Вълновата теорията на Елиът, симетричните триъгълници са един от най-добрите инструменти за прогнозиране. Тази формация работи много добре заедно с вълновия метод. Търговецът не знае предварително и дори не може да си представи къде може да отиде цената след това..



Видове триъгълници на форекс
Видове триъгълници на форекс

Използване на графичната фигурата симетричен триъгълник

Не трябва да забравяме, че посоката на пробив на симетричния триъгълник е по-важна от вида на фигурата. Фигурата симетричен триъгълник се използва в техническия анализ на форекс за потвърждаване продължаването на съществуващ тренд. Тя се състои се от симетрично сходящи линии на съпротивление и поддръжка, прекарани поне през 4 точки.


Признак за равновесие на валутния пазар. 

Симетричното схождане на тези линии в симетричния триъгълник отразява съществуващото равновесие на валутния пазар между търсенето и предлагането. Следователно пробив е възможен и в двете посоки. В случай на бичи симетричен триъгълник, по вероятно е пробива да стане в посока на съществуващия тренд. При такъв пробив на валутния пазар, цел на цената е нивото при т. I.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации