Translate

понеделник, 15 декември 2014 г.

Фигура възходящ триъгълник | dLambow

 

Фигура възходящ триъгълник потвърждава възходящ тренда

 

Същност на фигурата възходящ триъгълник

Възходящият триъгълник се бразува от хоризонтална линия на съпротивление и възходяща линия на поддръжка. Тази фигура отразява ситуацията, когато търсенето е по силно от предлагането. 

При фигура на възходящ триъгълник, горната граница на триъгълника е хоризонтална линия на съпротивление (хоризонтално ниво на съпротива), а долната граница на триъгълника е наклонена нагоре (нарастващо ниво на подкрепа). Как изглежда възходящия триъгълник?

Графична фигура възходящ триъгълник
Графична фигура възходящ триъгълник

 

Значение на пробива при възходящ триъгълник

Започва от нивото на съпротива и се движи нагоре с постепенно актуализиране на максимумите. Очаквана посока на цената - нагоре. Общоприето е, че формирането на модел на възходящ триъгълник, като правило, завършва с пробив на горната му граница. Струва си да влезете в сделка, когато нивото на съпротива е пробито.



Възходящият триъгълник, намеква, че в тази ситуация биковете може да са по-силни. Купувачите постепенно набират сила, най-ниските нива вече не се актуализират, но продавачите все още не позволяват на цената да надхвърли горната хоризонтална граница на триъгълника. В момента на появата на сигнал тази граница се пробива и цената се повишава. Обикновено такава ситуация е придружена от силен импулс.

Видове триъгълници
Видове триъгълници

Използване на възходящ триъгълник при валутна търговия.

Фигурата възходящ триъгълник се използва в техническия анализ на валутния пазар за потвърждаване продължаването на съществуващ възходящ тренд. Пробива при нея, при бичи пазар, настъпва нагоре. 

Правилното разпознаване на тази фигура може да Ви осигури сигнал за продължаване на тренда и съответно за задържане на съществуваща дълга позиция по съответната валутна двойка.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации