Инвестиране ли е при печалба от форекс?

Работа ли е форекс?

Определено има хора, които идват на форекс с идеята не за инвестиране, а за нещо като работа - сутринта да спечелят някой лев и следобед да го "вложат" в заведение или след седмица да заминат за луксозна почивка. Точно този вид хора са са най-сигурните  пътници към марджин кола и загубата на всичките си пари. За да влошат ситуацията, някои от тях се явяват на форекс и с пари взети на заем срещу лихва или даже от "бърз заем" срещу баснословна лихва, с идеята че за ден два ще ги избият, ще ги върнат и след това ще забогатяват до края на седмицата.

Форекс не понася трудовите подвизи.

С обичайния работнически манталитет всичко това не може и няма начин да стане. Работника е свикнал някой друг да мисли вместо него и да му казва стъпка по стъпка какво точно да прави. Всеки ден или седмично се подписва под периодичния инструктаж и няма право да стъпва встрани от него. Такъв човек, определено няма работа на форекс. Освен ако непременно държи да прахоса за нищо някакви пари и добре си е направил сметката, че и без тези пари ще може да се оправя поне за насъщните си нужди - храна, жилище...

Форекс е инвестиране и се прави от хора - предприемачи.

Обратно на трудовия манталитет, на форекс се печели с инвеститорски манталитет. Това е доста по различно от работата на един работник. Преди всичко се работи с ума, правят се сметки, трябва да си добър в математиката, статистиката, теория на вероятностите. В добавка към това, трябва да имаш сериозна представа от международни финанси и икономика. Освен това са нужни сериозни лични характеристики, като упоритост, целенасоченост, твърдост, самоконтрол.  Но най-важното е, че като стартирането на собствен бизнес, трябва всичко да направиш сам, като предприемач, създавайки при това своя собствена търговска система и да я тестваш докато действително проработи. Е, затова е този блог - за насоки, идеи и подкрепа в тази нелека задача - да се изкарва печалба от инвестиране във форекс.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Налични издания по английски език - за българи: