Translate

петък, 7 ноември 2014 г.

Използване на Параболик (Parabolic SAR) на форекс | dLambow


Parabolic SAR - Параболик - трендов индикатор на форекс

Разработен още през 70-те години, преди появата на компютъра, Parabolic SAR продължава да бъде един от най-надеждните инструменти за технически анализ и търговия през 21 век. Параболика определя в каква посока се движи цената и показва момента, в който посоката ще се промени.

 

Parabolic SAR - Параболик
Parabolic SAR - Параболик

Какво е Parabolic SAR

Параболик CAP е трендов индикатор и се използва в търговията само по време на тренд. Пълното име изглежда като Parabolic Stop and Reverse (спиране и връщане). Префиксът "Parabolic" се появява поради факта, че контурът на индикатора на графиката прилича на парабола. 

По време на очакваната промяна на тренда, PSAR маркерите се преместват от другата страна на диаграмата, т.е. те показват обръщане, оттук и „Спри и Обратно“. Parabolic SAR е индикатор, който може не само да определи теренда, но и да сигнализира кога е време да затворите тренд търговията и да погледнете в обратната посока.




Автор на Parabolic SAR 

Parabolic SAR - Параболикът е разработен от Дж. Уайлдер през 1976 г. за анализ на трендови пазари, какъвто е и форекс (това е доста спорно разбиране - дали има общо между фондовия и валутния пазари).

 

Принцип на действие на Parabolic SAR

Общия принцип е следния - когато графиката на цените пресича линията на индикатора, получава се разгръщане на последния в противоположната на предишното направление страна.  Отправна точка за това служи максималната или минималната цена на предходния за това разгръщане период.

 

Приложение на Параболика на форекс

Параболика на форекс намира най-добро приложение при активния риск-мениджмънт, като неговите показания се използват като вид пълзящ стоп. „Стоп" е другото понятие при търговия на форекс, което е много спорно и дали той не е причината за масовия провал на начинаещите и средно ниво валутни търговци.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации