Translate

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Тактика на усреднение във форекс | dLambow


Тактиката на усреднение на търговските позиции при форекс търговия

 

Какво е усредняване на форекс?

Осредняването (не е грешно да се каже и "усредняване" - формите са дублетни) е опит на форекс търговците да избегнат загуби чрез отваряне на нови сделки срещу съществуващия тренд в очакване на корекция. Осредняването във Форекс се нарича от някои търговци начин за ограничаване на загубите, въпреки че всъщност не е точно така. 

С компетентен изход от ситуацията, търговецът, разбира се, минимизира загубите или дори напълно отива на нула. Но в случай на негативен сценарий, загубите могат да бъдат значителни. Струва ли си да използвате метода на осредняване на практика и как да го направите правилно?

Тактиката на осредняване може да се използва в рамките на абсолютно всяка стратегия за форекс търговия. Той е по-скоро алтернатива на стоп загубата и е много подобен на принципа на Мартингейл, с единствената разлика, че при осредняване във Форекс лотът не се удвоява при отварянето на всяка следваща позиция.

Тактиката на усреднение на търговските позиции
Тактиката на усреднение на търговските позиции



Изпълнение на тактиката е следната

Търговецът първоначално отваря сделка в своята система за търговия. Когато цената се движи в правилната посока, се задейства тейк печалба. Операцията приключва с печалба и търговецът чака следващия сигнал за влизане на пазара. Това продължава, докато котировките започнат да се движат в посока, обратна на отворената поръчка. Stop Loss не се използва.

На мястото на предполагаемата стоп поръчка, търговецът поставя отложена поръчка в същата посока като предишната. Тейк печалбата от двете поръчки се прехвърля в средата на разстоянието между двете поръчки. Когато цената се върне и търговията е затворена чрез тейк печалба, търговецът остава без печалба, но и без загуба. В случай на стоп загуба, той отдавна би фиксирал загубите.

 

Същност на тактиката на усредняване. 

Това е такава тактика на търговия на форекс, когато сте сгрешили и цената е тръгнала против вас и вие провеждате еднотипна операция, но вече при по-изгодна за вас цена. Основен проблем в случая е, че вие не знаете предварително до какво ниво ще върви цената против вас, нито колко пъти ще се налага да усреднявате.

Доливане и удвояване.

А при усреднението е добре при всеки следващ случай да се открива удвоената сума търговската позиция по предходната позиция. Поради това тук е много важно правилно да управлявате риска. Тактиката за усредняване на търговските позиции е известна още сред някои валутни търговци като „доливане" и има различни варианти и може да се провежда през различни интервали на валутния курс.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации