Translate

неделя, 30 януари 2011 г.

Кои са предимствата на Форекс? | dLambow


Нека да изясним кои са основните предимства при търговия на форекс пазара

 

24 часов пазар 

Форекс пазарите работят без прекъсване 24 часа в денонощието. С възможността да търгуват по време на Американската, Азиатската и Европейската сесия, трейдърите имат предимството да разработят собствен план за търговия.


Ликвидност 

Форекс пазарът има среднодневен оборот от близо 2 трилиона долара, което го прави най-ликвидния пазар в света. Тази висока ликвидност осигурява на трейдърите пълната свобода да отварят и затварят къси и дълги позиции независимо от големината им.


Левъридж (кредитно рамо)

Лостовият ефект намалява изискуемия първоначален маржин депозит. Например, ако депозирате $1000 по сметката си, ще имате възможността да отваряте позиции в размер на $100 000 използвайки лейвъридж 1% (1:100).   

Кои са предимствата на Форекс?
Кои са предимствата на Форекс?



Лесен достъп 

С развитието на Интернет този сектор от финансовите пазари става лесно достъпен и атрактивен за различни типове инвеститори.

Къси продажби 

За разлика от пазарите на ценни книжа, при валутната търговия няма ограничения за къси продажби. На Форекс пазара възможности за търговия съществуват независимо от това дали трейдърът продава или купува, или пазарът се покачва или спада. Тъй като търговията винаги включва покупката на една валута и продажбата на друга пазарът трейдърът има еднакъв достъп за търговия в растящи или падащи пазари.

Диверсификация 

Портфейли съставени от ценни книжа и инструменти с фиксирана доходност страдат от липса на достатъчна диверсификация. Инвестирането на Форекс пазара намалява портфейлния риск и увеличава възвръщаемостта.

Хеджиране на валутен риск 

Защитете доходите си от валутен риск чрез хеджиране срещу неблагоприятни валутни движения.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации