Translate

вторник, 14 октомври 2014 г.

Фигурата Глава и рамене на форекс | dLambow

 

Фигура Глава и рамене показва зараждащ се тренд на форекс

 

Какво е фигурата "Глава и рамене"?

Тази фигура е една от най-известните и надежните графични фигури, които се образуват на графичния екран от движението на всяка валутна двойка, във всички времеви периоди. Тя е от групата фигурите, които насочват към зараждащ се нов тренд на форекс. Образува се от три последователни подема на цените.

Образуване на фигурата "Глава и рамене"

Графическата фигура "Глава и рамене" (Head and Shoulders) се формира от три вълни след силен възходящ тренд и се разглежда като класически модел на обръщане на тренда.

  • - Първата вълна формира лявото рамо (left shoulder)
  • - Втората вълна образува главата (head)
  • - Третата вълна образува дясното рамо (right shoulder)
  • - Всичките 3 вълни отдолу се опират в така наречената линия на шията (neckline).

Фигура "Глава и рамене" (Head and Shoulders)
Фигура "Глава и рамене" (Head and Shoulders)



Описание на фигурата глава и рамене

Първия и третия подем на раменете са приблизително с еднаква височина, а средния е най-висок. И трите подема започват от една и съща линия на поддръжка (или линия на съпротивление при обратния случай на обърната глава и рамене), наричана линия на шията. 

До достигането на т. А, линията на шията е била линия на съпротивление. След пробива, тя се превръща в здрава линия на поддръжка. Графиката на цените двукратно се е отбила от нея в т. В и т. С. И накрая линията на шията е пробита в точка D.

Доколкото е станал пробив на здравата линия на поддръжка, естествена се явява проверката на линията на шията (т. Е), която отново става линия на съпротивление. При потвърждение на съпротивлението, цената най-вероятно ще падне до нивото на т. F. Целта на цената в този случай е равна на растоянието от линията на шията до върха на главата. Това разстояние се измерва по правата FD. 

Фигурата "Обърнатата глава и рамене"
Фигурата "Обърнатата глава и рамене"

Обърната Глава и рамене.

Фигурата "Обърнатата глава и рамене" не е необходимо да се описва, тъй като развитието му е подобно и точно обратното. Всичко казано за Глава и рамене се отнася и за този случай, само че обърнато с главата надолу. 

Двете фигури са класически в техническия анализ на валутния пазар и се следят и прилагат от повечето валутни търговци, като по този начин сами се потвърждават. 

 

Заключение

Фигурата "Head and Shoulders" е модел в техническия анализ, който рядко се появява на графика на ценовия тренд, но винаги представлява интерес за начинаещи търговци. Поради това препоръката е и Вие да се придържате към техните сигнали и да съобразявате своята търговия на форекс с тях.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации