Translate

сряда, 29 октомври 2014 г.

Откриване на търговски позиции на форекс | dLambow


Как се откриват търговски позиции при форекс търговия?

 

Механиката на форекс търговията

Механиката на всяка форекс транзакция предполага определена продължителност във времето. Началото на този интервал е отварянето (откриването) на търговска позиция по определена валутна двойка. Откриват се два вида търговски позиции:
  • - или покупка на валутна двойка (откриване на дълга позиция - бай лонг/buy long) въз основа на предположението, нейният курс ще се покачва (възходящ тренд),
  • - или продажба на валутна двойка (откриване на къса позиция - бай шорт/buy short) въз основа на предположението, че нейният курс ще спада (низходящ тренд).
Затварянето на позиция е обратна операция: търговецът продава това, което е било купено преди това, или обратно изкупува това, което е било продадено преди това на нова пазарна цена. Печалбата идва от курсовите разлики.
 

Какво е откриване на позиция на форекс?

Откриване на позиция при форекс търговия е ситуацията, при която валутния търговец е сключил сделка за покупка или за продажба на валутна двойка, но все още не е фиксирал финансов резултат по нея (т.е. позицията още не е закрита).
  • - Ако търговец е закупил актив в очакване на поскъпването му, тогава той има отворена позиция за покупка (дълга позиция).
  • - Ако търговец е продал валутна двойка в очакване на по-евтин актив, той има отворена позиция за продажба (къса позиция).
 

Автоматизъм при откриване на търговски позиции.

Откриването на търговски позиции на форекс трябва да доведете до автоматизъм, при това - до безгрешен автоматизъм, даже когато ситуацията на валутните пазари е най-напрегната, защото тогава трябва да се действа бързо и правилно. 

Откриване на търговски позиции на форекс
Откриване на търговски позиции на форекс

Ако не поработите върху техниката си на откриване на нови позиции, рискувате в напрегнати моменти да допуснете технически грешки, които да Ви костват доста сериозни загуби.

Опознаване на търговската платформа.

От момента, в който сте открили подходяща ситуация на валутния пазар, до откриването на позиция, трябва да изразходвате буквално секунди. Затова много упорито трябва да опознавате своята търговска платформа, до най-малките й тънкости.



Идентифициране на ситуация за търговия.

Веднага щом сте идентифицирали подходяща ситуация за търговия, според своите критерии, независимо как сте стигнали до нея, веднага откривайте позиция, ако искате да извлечете полза от нея, а не само да се занимавате с гледане (как другите печелят). Действайте веднага. Бездействието убива. Тук може да установите дали сте уверени в предишния етап - намирането на подходящи ситуации за откриване на позиции.
 

Упорити упражнения до автоматизъм.

Ако забележите съмнения или несигурност у себе си, върнете се на предишния етап и изгладете процедурите си там. Всичко това се постига с многократни и упорити упражнения, буквално по хиляди повторения. Така се добива автоматизъм, но и така набирате достатъчно материал за анализ и корекция на моделите си на вземане на решения, с оглед те да са по-успешни и печеливши.

Какво да правите на форекс?

Ако се колебаете какво да правите на форекс:
  • - дали да откриете дълга позиция,
  • - дали да откриете къса позиция
това със сигурност е губеща ситуация за Вас. Губещите губят, защото не са сигулни в собствената си подготвителна работа. А неувереността идва от липсата на опит на валутните пазари. Лечението е само едно, действайте на форекс упорито и постоянно тренирайте на демо сметка.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации