Translate

сряда, 1 октомври 2014 г.

Всичко за Нинджа трейдър | dLambow



Описание и приложение на Нинджа трейдър (Ninja Trader) - търговска платформа за форекс трейдинг


Какво е Нинджа трейдър?

Ninja Trader е търговска платформа с мощни функционалности за търговци, чиито стратегии за търговия разчитат на обема. На първо място, тя е предназначен за аналитична работа. Стандартният MetaTrader е по-удобен директно за търговия, но няма дори една десета от възможностите за анализ на пазара, които има Ninja Trader.

Компанията Ninja Trader

Нинджа трейдър (Ninja Trader) е базирана в САЩ финансова компания със седалище в гр. Денвър, Колорадо. Основните бизнес процеси се извършват в Чикаго. Компанията обслужва 60 000 клиенти в повече от 150 страни. Ninjatrader е търговска площадка за търговци и брокери, специализирани във фючърси и опции върху фючърси.

Нинджа трейдър - търговска платформа за форекс
Нинджа трейдър (Ninja Trader) - търговска платформа за форекс


През 2014 г. технологичната платформа Ninjatrader поглъща платформата за търговия с фючърси Mirus Futures, която работи от 2003 г., като по този начин печели нови клиенти. Компанията се състои от две независими части:
  • - Ninjatrader и
  • - Ninjatrader Brokerage.
Първата е платформа за търговия в САЩ, а втората е брокерска компания, която се занимава с фючърси и опции върху тях. В Европа марката има офиси в Холандия и Германия. Нейните представители:
  • - провеждат обучителни семинари за програмисти и потребители,
  • - контролират поддръжката,
  • - отговарят на запитвания,
  • - провеждат промоции и презентации,
  • - поддържат корпоративен блог, като го попълват с информация за актуализиране на терминала и добавяне на нови индикатори.

Платформата Нинджа трейдър позволява:

  • - анализиране на пазарите,
  • - създаване на интегрирани приложения за търговия,
  • - тестване на идеите на симулатор,
  • - автоматизиране на стратегии,
  • - ръчно търгуване,
  • - разширяване на възможностите с услуги и приложения на трети страни,
  • - програмиране на точки за влизане и излизане от пазара за систематизиране на търговията и намаляване на стреса.

Условия за работа с ninjatrader

Компанията има малък депозит за влизане - можете да започнете с минимална сума от $1000. Няма входна такса, ще трябва да наредите само банков превод чрез SWIFT, като таксата възлиза на $40, независимо от сумата на превода. Същата е таксата и към банката партньор за теглене на средства от сметката на търговеца. Основно правило е собственикът на банковата сметка и потребителят на сметката да са едно и също лице. Тегленето на средства се извършва в рамките на един ден.

Може да попълвате баланса си в евро и в долари. Търговецът сам избира валутата, като взема предвид предвидения инструмент за търговия. Ако търговец планира да търгува на европейска борса, тогава е по-добре да използва еврото, като избягва допълнително конвертиране. Чуждестранният брокер не може да бъде данъчен агент и не плащат данъци върху фючърсната търговия. 

Търговецът трябва самостоятелно да изчислява и плаща данъците си в съответствие със закона в страната на пребиваване. За целта компанията предоставя отчет за приходите (печалбите) и разходите (загубите) от търговията за данъчния период по искане на потребителя.




Как се инсталира Ninja Trader?

Платформата за търговия е достъпна безплатно в демо режим до 14 дни. Ако искате да продължите да използвате терминала, просто се регистрирайте отново с нов имейл адрес. Ако данните за достъп не дойдат в новата поща, можете да извършите манипулациите при регистрация чрез анонимен браузър. 

По този начин можете да се насладите на предимствата на платформата за търговия безплатно за неограничено време. За да инсталирате терминала, трябва да го изтеглите от официалния сайт, да попълните регистрационната форма, да инсталирате програмата и да въведете ключа, за да работи. Всички тези данни са на сайта, от който ще изтеглите платформата.


Стартиране терминала

След като получите данните за регистрация на вашия акаунт, трябва да стартирате терминала, като натиснете бутона Connect. Ако сте направили всичко правилно, тогава ще видите зелена линия с надпис Connected Ninja Trader Continium, което показва успешна връзка с платформата. Сега имате достъп до всички функции на програмата.

Възможности на платформата за търговия Ninja Trader


Борсов "буркан" на цените SuperDOM

Платформата за търговия Ninja Trader има много възможности, но основното й предимство е борсовият "буркан" на цените. Инструментът в програмата се нарича SuperDOM и се извиква на екрана с помощта на менюто Файл, в което трябва да изберете "Нов елемент" и да извикате елемента "Static SuperDOM". 

Така може да наблюдавате в реално време борбата между купувачи и продавачи на финансовия актив, да проследявате промените в търсенето и предлагането. Ако търгувате директно в Ninja Trader, можете да отворите нова поръчка директно от SuperDOM. Търговецът може да зададе също стоп загуби и тейк печалба. 

Тук има и функция, която ви позволява да изтриете една от чакащите поръчки, ако другата е сработила. Това е особено удобно за търговци, които предпочитат стратегии за пробив. Няма нужда да седите на монитора и да следите цената, за да изтриете навреме ненужни поръчки. Програмата ще го направи сама.


Нинджа трейдър - SuperDOM
Нинджа трейдър SuperDOM


Инструмент за търговци Level ll

Вторият ценен инструмент за търговците в платформата за търговия се нарича Level ll. С негова помощ стават видими всички поръчки на търговци, които са на определено разстояние от цената, която е установена на пазара в момента. Сред другите предимства на терминала може да се отбележи възможността за автоматично задаване на стоп загуби в точката "без загуба" при достигане на определена печалба. 

Тези параметри се задават от самия търговец. За тези, които са малко запознати с програмирането, няма да е трудно да напишат скрипт или индикатор за Ninja Trader, тъй като езикът за писане на платформата е много прост.


Тестер на стратегии Market Replay

Трябва да се отбележи, че има аналог на тестера на стратегии, който се нарича Market Replay в терминала Ninja Trader. Преди да опитате как работи, трябва да изтеглите котировки за деня, от които се нуждаете. След това можете да добавяте индикатори към графиката и да отваряте сделки. 

Симулаторът ще ви покаже резултатите от вашите действия върху исторически данни. Това е много удобно при тестване на стратегии. Ако търговията с демо сметка отнема време, тогава с помощта на симулатора можете веднага да видите какви резултати от търговията ви очакват, когато прилагате стратегията в бъдеще за реални пари.


Технически индикатори в платформата

Използвайки списъка с индикатори в платформата за търговия, можете да конфигурирате показването на диаграмата на Footprint, която прави хоризонтален профил на пазара и обемите на покупките и продажбите на фючърсни договори, които са се осъществили в контекста на всяка цена. От лявата страна на графиката ще видите потока на поръчките, а в централната му част - самия Footprint. 

Всяка свещ е показана в развитие, предоставяйки информация за обема и цената, докато се формира. Данните са ценни за търговците, които предпочитат да търгуват по обем. С помощта на информация за броя на транзакциите, направени на всяка конкретна цена, потребителите могат да оценят силата на "биковете" и "мечките" и да отворят транзакция в правилната посока.


Заключение

Ninja Trader е модерна аналитична платформа с широка гама от опции за търговия с валутни двойки на Форекс пазара или фючърсни договори на фондовата борса. Благодарение на безплатната демо версия всеки търговец може да използва максимално нейната функционалност, за да анализира и тества своите системи за търговия, а гъвкавите настройки позволяват на всеки потребител да персонализира платформата Ninja Trader според индивидуалните си нужди.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации