Translate

вторник, 7 октомври 2014 г.

Тактика при пробиви на форекс | dLambow

 

Варианти на тактиката при пробиви на форекс

Базовата тактика при пробиви на форекс определя три варианта на действие на валутния търговец:
  • 1. Да очаквате позицията, при която е най вероятно да се появи пробив и да се възползвате от него.
  • 2. Да откриете позиция в момента на пробива, при което е възможно да пропуснете част от него.
  • 3. Да дочакате неминуемия откат след пробива и да се възползвате от отката.

Тактика при пробиви на форекс
Тактика при пробиви на форекс
 

При тактиката за очакване напробиви на форекс има още значение какви средства може да рискувате и колко агресивно може да търгувате, като предварително сте изготвили съответния план.



Лъжлив пробив

При техническия анализ е особено трудно да се определи посоката на движение на цената, т.е. тренда или канала. Ако погледнете малки времеви рамки, трендът на валутния пазар обикновено не трае дълго и отнема много по-малко време от периода на движение на цената в канал. Търговците, за търговия в канал и в тренд, използват напълно различни стратегии.

 

Тактика на начинаещите

Начинаещите или непрофесионалните трейдъри обикновено работят по тренда - очакват тренда и навлизат в пазара. Често се случва, че след влизането цената започва да се движи в обратната посока (лъжлив пробив) и търговецът в крайна сметка е принуден да затвори сделката със загуба. Нека го наречем фалшив пробив и това е първият проблем за начинаещите или непрофесионалистите. 

 

Тактика за професионалисти

Работата в канал обикновено е мястото за изява на професионалните трейдъри. Определянето на тренда или ценовия канал (коридор) е най-трудната част от техническия анализ. Трендът на Форекс пазара обикновено е бързотечен и отнема много по-малко време от времето, когато пазарът е в ценови канал.


Индикатор Demark

Има тактика, чрез която, търгувайки по тренда, може значително да се намали броя на губещите сделки от фалшиви пробиви. За тази тактика може да си послужите с индикатор наречен Demark. Този индикатор се е доказал добре за идентифициране на фалшиви пробиви. Всеки индикатор има определен процент правилни показания. 

За споменатия индикатор този показател е от 75 до 80%. Индикаторът е лесен за използване. Ако синята линия се пробие, тогава трендът е надолу, така че продаваме. Напротив, ако има пробив на червената линия, това означава възходящ тренд, следователно, купуваме. Индикаторът също така показва наличието на пробив и показва цели.

----------------

1 коментар:

  1. вместо да се търсят, чакат и дебнат пробиви, които никой не знае кога и къде ще се случат и дали ще се случат, по-добре е да се работи с волатилността на курсовете, която е постоянно и навсякъде и осигурява ежедневно много повече ход от който и да е пробив.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации