Translate

неделя, 5 октомври 2014 г.

Стрес при търговия на форекс | dLambow


Как да се спасите от стреса при валутната търговия на форекс?

 

Какво е стрес и дистрес?


Стресът е естествено физиологическо състояние на напрежение при функциониране на човешкия организъм. Той е неизбежен и даже полезен при осъществяване на валутна търговия на форекс.  Това, което предизвиква загриженост е ДИТРЕСА - прекомерния стрес.  Той е опасен и даже разрушителен за здравето.


Стрес при търговия на форекс
Стрес при търговия на форекс

Рискове от професията на валутния търговец.

При валутната търговия на форекс търговците са подложени именно на такъв вид, разрушителен дистрес. Поради това, валутната търговия носи рискове и не е сред професиите, които може да се практикуват цял живот. Освен ако не се спазват някои правила за профилактика.

По отношение борбата с дистреса съществуват 4 подхода:

1. Избягване,
2. Предпазване, профилактика.
3. Закаляване, чрез постепена тренировка.
4. Използване за енергитизиране на тялото и за акумулиране чрез специални упражнения.

 

Бягство от стреса.

Бягството, както е известно, е първата хватка при бойните изкуства, която трябва да се овладее. Целта на бягството е да се предотврати ситуация, при която може да се стигне до дистрес. Например, ако не участвате във валутната търговия, със сигурност може да си спестите евентуален инфаркт от внезапно изгубване на огромни суми пари, при неблагоприятно развитие на пазара. А това понякога става за часове.

Отпускане (релаксация) против стрес на пазара.

Въпросът обаче е какво да правим със стреса когато участваме така или иначе във валутната търговия? Психолозите посочват цяла поредица от различни упражнения - физически, дихателни, интелектуални, целящи да намалят стреса или последствията от него. Най-генералното от тях е отпускането, релаксацията.

Използване на стреса за енергитизиране.

От друга страна има цели системи от древни методи за използване на стреса, с цел енергитизиране на организма и акумулиране на създадената енегрия за последващо използване. Майстор Мантаг Чиа е ненадминат със своите трудове в това направление. Всички тези методи не са предмет на тази тема. Информация за тях може да намерите в специализираната преса или в други наши разработки.




Технически системи за търговия.

Тук обаче, в условията на валутна търговия, става дума за нещо по-прагматично и специфично. Думата е за техническите системи за търговия. Логиката е следната: Валутния пазар е непредвидим, но логичен и последователен. Следователно, за да се спасите от стреса, трябва да свикнете с мисълта, че загубите са неизбежни и да се стремите към прилагането на системи за участие, които ще Ви дават статистическо предимство.

Технически индикатори.

Например, такива са техническите индикатори. Те не са безупречни, но това което Ви дават е именно такова статистическо предимство. Т.е. не е необходимо всеки път да залагате на печеливша сделка, но да гоните по-често постигане на печалба. А междувременно загубите са неизбежни. Ако един или група индикатори Ви дават няколко процента привес на положителните пред отрицателните изходи от валутната търговия, това означава, че с течение на времето Вие ще натрупате повече печеливши, отколкото губещи сделки.

Механична търговска система.

За да се постигне това, се препоръчва да си съставите механична търговска система със строги правила за вход и изход от сделките. По този начин Вие механично ще осъществявате търговията, без да се безпокоите от възможните текущи загуби. Т.е. те ще бъдат планирани. Важното е в крайна сметка баланса от участието Ви да е положителен.

Губещите сделки.

Този факт трябва го да разберете много добре! Загубите са неизбежни! Невъзможно е да сте безупречни! Така няма да избягате от стреса, но ще си спестите дистреса - разрушителния стрес. За да се постигне това, се препоръчва да си съставите механична търговска система за участие на форекс със строги правила за вход и изход от сделките. По този начин Вие механично ще осъществявате валутна търговия, без да се безпокоите от възможните текущи загуби. Т.е. те ще бъдат планирани. Важното е в крайна сметка баланса от участието Ви да е положителен.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации