Translate

четвъртък, 4 септември 2014 г.

Лимит ордер на форекс | dLambow

 

Използване на Лимит ордер при форекс търговия

Валутния търговец на форекс пазара, когато сключва сделки, преследва една цел - да купи или продаде актив точно на цената, която го интересува. Това обикновено се определя от използваната система за търговия с доста строги правила. 

Въпреки това, не всички начини за влизане или излизане на пазара ви позволяват недвусмислено да разрешите този проблем. Затова най-добрият вариант е използването на лимит ордер (limit order).

Как да използваме на Лимит ордер на форекс?

 

Какво е лимит ордер?

Да се сключват сделки за покупка и продажба на валута може не само чрез ръчно искане на котировки и подаване на командата Buy (купувам) или Sell (продавам), което може да доведе до приплъзване на котировката, водещо до откриване и закриване на позиции различни от подадената заявка. 

За да се избегне това, може да се използва разполагането на ордери - разпореждания за покупка или продажба на определена валута, по предварително избран курс (цена).

Лимит ордера е нареждане за извършване на сделка по по-изгоден курс, отколкото в момента на подаване на ордера (т.е. при по-висок курс при продажба или при по-нисък курс при покупка). Лимит ордера се използва също и за фиксиране на печалбата (Take profit) или за откриване на нова позиция.




Видове лимит ордери и тяхното изпълнение

При борсовата търговия се използват 2 вида лимит ордери:

- Sell Limit (Лимит ордер за продажба)

Задава се над текущата цена, като задейства отваряне на сделка за продажба (къса позиция), когато нарастващите котировки достигнат предварително определено ниво.

- Buy Limit (Лимит ордер за купуване)

Поставя се под текущата пазарна цена и изпълнява се, когато котировките паднат до определеното ниво. Отваря дълга позиция (сключва се сделка за покупка).


Пример за лимит ордер:

Да допусним, че сега котировката на USD/JPY е 119,20/25. 

Търговецът открива позиция Buy 100 000 USD/JPY по курс 119,25 и поставя Limit order Sell 100 000 USD/JPY по курс 120,25. 

Сега той знае, че ако курса на USD/JPY достигне 120,25, то неговата позиция благодарение на поставения лимит ордер (за продажба) ще бъде автоматично закрита от форекс брокера. В този случай търговецът ще получи печалба от 100 000 JPY.

----------------

2 коментара:

  1. Особености при използване на стоп и лимит ордери е че те освобождават търговеца от психологическото напрежение постоянно да следи движението на валутния курс и да се стресира от внезапните тикове и промени. Автоматизирането на търговията чрез ордери спестява излишния стрес, но изисква доста познания и работа със собствена механична търговска система.

    ОтговорИзтриване
  2. Limit order (лимит ордер) е разпореждане до брокера, отправено обикновено през търговската платформа, за покупката на лот от определен валутен инструмент (валутна двойка, индекс и др.п.), с определен обем на сделката и по указаната цена или по-ниска от нея или обратното - да се продаде по указаната цена или по-висока. Посочената цена се нарича лимитирана цена (limit price).

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации