Translate

вторник, 5 август 2014 г.

Демо сметка - първата крачка на Форекс | dLambow

 

Откриването на демо сметка е първата ви стъпка на форекс

Много хора си мислят, че откриването на форекс демо сметка е с цел начинаещите валутни търговци (трейдъри или спекуланти) да се научат да ползват търговския терминал на съответната брокерска компания за да откриват и закриват търговски позиции с валути. Ако е само това, значи сте готови да пропилеете първия си депозит. 

Някои губят малко, други повече и продължават да го правят безпаметно до умопомрачаване или до пълното проигравене на всичките си спистявания. Други отиват даже още по-далеч и заемат, като вземат пари назаем и тях профукват... И това е само защото си мислят, че като научат операциите "бай" и "сел" и вече знаят всичко за форекс.

Всъщност, началното обучение за използване на съответната търговска платформа за валутна търговия е само една милионна част от предварителната работа с демо сметката. Останалата е за упорита и последователна работа по изграждане и тестване на собствена търговска система за печелене (обърнете внимание на думата "печелене") от форекс. 

Правилото е следното: Може да преминете от демо сметка към реална сметка едва след като пълни и пълноценни 6 последователни месеца сте печелили от форекс и през цялото време съвсем ясно и осъзнато разбирате защо именно печелите, а не губите в продължение на всичките тези месеци. Обърнете внимание на срока - 6 месеца. Това не е нито 6 часа, нито 6 дни или 6 седмици.


Какво е демо сметка на форекс?

Демо сметката (demo account) е демонстративна, виртуална обучителна програма, която е напълно идентична с реалната търговска система на съответния форекс брокер. Тя се използва за обучение на начинаещите валутни търговци, преди да започнат реална търговия с действителна сметка. 

Демо сметката във Форекс включва терминална програма и виртуален депозит (без да внасяте реални пари). По този начин, клиентът има възможност предварително да свикне с пазара, да извършва транзакции за покупка и продажба на валути без риск от загуба на собствени средства.

Демо сметката е най-бързият начин да изпробвате работа на Валутния търговец и виртуалната търговия (от вашия компютър или смартфон). Това ще ви помогне технически да усвоите уменията и сръчността на сключването на валутни сделки в демонстрационен режим. При това, всичко е реално - валутите, курсовете, условията по сделките, принципите на откриване и закриване на позиции и т.н. и само парите са условни, виртуални. Т.е. правите всичко в реални условия, само парите са наужким и така не рискувате да загубите.

Откриването на демо сметка е най-добрия начин да започнете работа на валутния пазар, тъй като ви дава възможност да оцените знанията си, да тествате стратегията си за търговия и да разработите своя собствена методология за валутна търговия. И нещо повече - да я тествате поне 6 месеца дали действително може да ви носи печалба.

Започнете форекс с демо сметка
Демо сметка - първата крачка на Форекс

Предимствата от Форекс демо сметка

Валутния търговец трябва да се възползва максимално от демо търговията на Forex, преди да отвори сметка за търговия на живо и в реално време. Ето няколко предимства на демото, които трябва да вземете предвид. Те могат да ви помогнат да използвате Форекс демо сметка във ваша полза:

- Безрискова търговия

Демо сметката предлага удобството при избор на валутен пазар с нулев риск за търговеца. Търговецът започва с виртуален търговски капитал, който по никакъв начин не е свързан с банковата сметка на търговеца или неговите реални инвестиции. Основното предимство на демо сметката е безрисковите операции, които дават на търговеца повече свобода да инвестира по какъвто и да е начин, с цел придобиването на опит или тестване на стратегии.

- Технически умения за боравене с търговския терминал

Възможност за изучаване на платформата за търговия при реални условия - научавате се как да откривате и закривате позиции, как да правите поръчки, да поставяте ордери и т.н.;

- Разбиране на концепцията за търговия

Форекс търговията е относително лесна концепция за овладяване, но разбирането на динамиката на пазара е трудна задача. Чрез търгуване с демо сметка, търговецът може лесно да научи концепциите за Форекс търговия, без да губи трудно спечелените си пари. Така той се запознава с пазарната ситуация на валутния пазар, създавайки си реално разбиране за пазарната динамика и започва да изучава основите на различните форекс анализи на пазара;

- Преодоляване на психологическите пречки

Освобождавате се от страховете при Форекс търговията - пазарът и неговите процеси стават все по-близки, по-познати и по-ясни.

- Експериментиране с различни стратегии

Демо сметката е най-добрият вариант за експериментиране с различни стратегии, както и за разработване на свои собствени стратегии, експертни съветници и автоматизирани ботове за търговия, използвайки виртуален капитал за търговия. Демото дава възможност да разработите всякаква стратегия за търговия, без да рискувате търговския си капитал. Което в крайна сметка е основният мотив за професионалните търговци и водещи фондови мениджъри на валутния пазар.

- Преценка на брокера и неговата платформа за търговия

Демо търговията е подходящане само за начинаещи, но и за професионални търговци за анализиране на работата на брокера и оценка на услугите на компанията му. Разбира се, има разлики между реалните и демо сметките, но търговците трябва да могат да получат голямата картина, когато търгуват с демо сметка.

Отварянето на демо акаунт на практика е доста елементарно. Просто трябва да свалите и инсталирате терминалната програма, следвайки указанията на брокера към нея и да изберете опцията "Отваряне на демо акаунт". Трябва да се отбележи, че виртуална (демо) сметка трябва да бъде открита за такава сума и с такъв ливъридж (кредитно рамо), с който планирате да работите в бъдеще в реална сметка.

Демо сметка и за опитни търговци

Начинаещите могат да използват демо сметки, за да се запознаят с платформата за търговия и да се научат как да използват поръчки и ордери. Но начинаещите не са единствените ползватели на демо, но това е само 1 милионна част от работата, която ви предстои с демото (както посочихме в началота). 

Повечето опитни валутни търговци често използват демо за тестване на различни стратегии за търговия без риск от загуба на реални пари. Когато търгувате на такъв голям и непрекъснато променящ се пазар, с бързи смени на възходяща и низходяща тенденция (тренд), винаги се нуждаете от възможността да получите истински опит в търговията, без да компрометирате капитала си.

Недостатъци и рискове на демо сметката

Въпреки че демо сметките имат определени характеристики, които могат да помогнат на търговците да подобрят своите търговски резултати, то те със сигурност не са напълно безпроблемни. Ето някои от основните недостатъци на Форекс търговията чрез демо акаунт:

Разлики в условията на търговия с демо

Повечето форекс демо сметките предлагат реална среда за търговия. Въпреки това, има няколко фактора в сметката на живо, като волатилност, ликвидност, икономически събития и други фактори, които влияят на отваряне и затваряне на сделки, но в демо търговията може да са отразение или поне - не напълно. По този начин търговците не получават същите условия, които предлага реална сметка. Ако попаднете на такъв случай, може би трябва да помислите дали да ползвате услугите на този брокер.

Психология на демо търговията

Демо акаунтите работят с виртуални пари, което не предизвиква емоционални реакции у търговеца. Печалбите и загубите не носят никаква стойност и търговецът не се интересува дали печели или губи от демо сметктаа, защото винаги можете да отвори нова и да продължи тренировките. Така демо сметката не може да предаде емоциите на истинска сметка за търговия и да научи търговеца как реално да работи с парите си. 

Освен това търговецът може да направи милиони на демонстрация, но когато търгува с реални пари и види минуси в баланса си, може да се поддаде на паника и да извърши грешки, в т.ч. и чисто технически грешки по откриване и закриване на позиции.

Базови правила за работа на форекс

Разбира се едновременно с това е необходимо малко да почетете книги, статии, лекции по темата. Като минимум е добре да започнете с по внимателно проучване на темите в този сайт и до виртуозност да усвоите основните, базовите правила за работа на Форекс. Не трябва да имате никакви практически затруднения по боравенето с платформата, защото много честа причина за провали на начинаещите са чисто техническите грешки когато обстановката стане напредгната. В това отношение трябва да сте като виртуозен китарист, който не мисли и не гледа на кои позиции са пръстите му и кои струни удря, а мисли за мелодията и нейното въздействие върху публиката.




Усъвършенствайте търговските си умения


Главното при валутната търговия на форекс е

  • - Да сте истински човек - силен, смел, решителен.
  • - Да имате собствено мнение за всяка конкретна ситуация на пазара.
  • - Да имате богат личен опит.
  • - Да вярвате в себе си.
  • - Да чувствате увереност.

Кое училище може да Ви научи на това? Самият форекс е чудесна школа за живота, с много дълбоки поуки.

Анализ на търговските операции и решения

Усъвършенствайте се до автоматизъм. Това става само с постоянна работа и вникване в процедурите. Анализирайте всяка ситуация, свързана с търговски решения и операции - както печелившите, така и губещите. Вниквайте в конкретните причини. Защо се е получило това, на което сте заложили? В какво точно сте сгрешили и защо, когато пазарът тръгне в друга посока, не според Вашите очаквания. Разбирайте всичко това като работа.

Форекс няма да Ви избяга - не бързайте

Колкото повече усилия влагате в тренировъчните участия, толкова по-малко загуби ще търпите в реални условия. Не бързайте! Форекс няма да Ви избяга. Международен валутен пазар има от 30 години, има го в момента и ще го има за много години и в бъдеще. Важно е Вие да влезете на него подготвени и натренирани.

Как да постигнете успех като валутен търговец?

За да постигнете голям успех като Валутен търговец, не е задължително да имате диплома от Харвард или научна степен. Даже едното с другото няма нищо общо. Много преуспяващи търговци така и не са завършили университет.  Главното, по тяхно мнение, това е да сте истински човек - силен, смел, решителен, със собствено мнение за всяка конкретна ситуация на пазара, основаваща се на богатия Ви личен опит, да вярвате в себе си и че можете да сте успешен търговец. В кое училище може да ги научите тези неща?

Преминаване от демо сметка към реална търговия

Повечето търговци не винаги разбират кога е време да преминат към реална сметка за търговия на живо. Експертите препоръчват поне 3 месеца успешна демо търговия, преди да преминете към сметка с реални пари, но времето може да варира за различните търговци, защото всички сме различни.

Известно е, че търговците могат да търгуват с демо сметка дори от 6 до 12 месеца, преди най-накрая да направят пълен преход към реална търговия. Въпреки че може да се почувствате готови да влезете на пазара, отделете време и започнете да търгувате с малки суми с търговски капитал, който можете да си позволите да загубите, като не забравяйте, че пазарът е свързан с рискове.

Никога не вземайте прекалено голям ливъридж (кредитно рамо) върху сметката си и винаги следвайте принципите за управление на парите и стратегии за търговия, които сте разработили по време на демо търговия. Лесно е да се включите емоционално, но е важно да се освободите от емоциите в търговията и да възприемете същото отношение, което ви помага да успеете, когато сте работили по демо акаунт.

----------------

1 коментар:

  1. Цитат от goldrun Мнения: 149
    "Начално От новобранец към новобранец - Демото го забрави - създава грешни навици. Научи се да приемаш загубите. Първата сметка я брой като заплащане за форекс уроци. Какво ще научиш си зависи само от теб."

    Коментар:
    Нека да не сме толкова лесни в даването пари на форекс, па макар и като начинаещи. Някои демо сметки са отвратителни и действително действат подвеждащо и осакатяващо. Но има и такива, които са 100% идентични с реалността и ако се работи с тях се придобиват съвсем реални навици, без да се налага да губиш пари за нищо. Това е един от критериите за подбор на брокер и на търговска система - дали демо сметката им напълно съответства на реалния пазар и на реалните условия на търговия с тяхната търговска платформа. Става с четене, с разбиране на прочетеното и с проверка за достоверност.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации